Nå mener han risikoen for en dobbeldip er 40 prosent, skriver Finansavisen.

- Hvis du vet at det er 40 prosents sjanse for å bli påkjørt, så går du ikke over veien, sier Chen, som etter å ha vært overvektet i aksjer siden april 2009, nå er nøytral til akjsemarkedet.

- Nå er vi i ingenmannsland, sier han til avisen.

De siste dagene har aksjekursene steget på en økt tro på at politikerne skal enes om en løsning for eurolandenes problemer. Hittil i år er tapene på nær 17 prosent på Oslo Børs.

- Det er svært volatilt og rykter driver markedet. Alle ser ut til å være redde for å ta imot den fallende kniven, sier han.

Frykten er at man havner i en ond sirkel, der bedriftene ikke tør investere, konsumentene blir rede for å bruke penger og det blir oppsigelser - det Chen definerer som dobbeldipp.

- Et slikt scenario kan gi selvforsterkende effekter, sier Chen til Finansavisen.

Les også:

Mer uro i vente: - Ekstrem usikkerhet

Optmismen vant på Wall Street (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.