Aktiviteten i spansk økonomi falt med 0,1 prosent i årets andre kvartal, viser foreløpige tall for brutto nasjonalproduktet som det spanske statistikkbyrået INE la frem tirsdag morgen.

Den moderate nedgangen kan være et tegn på at resesjonen - som nå har vart i syv kvartaler på rad - går mot slutten. På forhånd var det ventet en nedgang på nettopp 0,1 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Nedgangen i andre kvartal var betydelig svakere enn foregående kvartal. I første kvartal falt bnp med 0,5 prosent.

Resesjonen kan snart være over
Sammenlignet med samme kvartal ifjor falt bnp med 1,7 prosent, ifølge statistikken.

- Tallene tyder på at resesjonen kan snart være overstått. Ikke desto mindre ser boligmarkedet og banksektoren fortsatt skrøpelig ut, skrev senioranalytiker Frank Øland i morgenrapporten fra Danske Bank tirsdag. Rapporten ble publisert før tallene var offentliggjort, men Øland trodde på forhånd at bnp-tallene ville vise en nedgang på nettopp 0,1 prosent.

Skyhøy ledighet
I forrige uke falt arbeidsledighetsraten i Spania for første gang på to år, men den holder seg likevel på et alarmerende høyt nivå på 26 prosent, ifølge Reuters. I begynnelsen av juni viste den månedlige innkjøpssjefindeksen fra fra informasjonsbyrået Markit, som måler aktiviteten i industrien, at aktiviteten var uendret siden måneden før.

Indeksen kom inn akkurat på 50-poengsgrensen, noe som markerer skillet mellom økende og fallende aktivitet.

Dette var første gang på 26 måneder at indeksen ikke viste avtagende aktivitet i sektoren.

LES OGSÅ:

<b>- Det er ting på gang her</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.