Etter gårsdagens opptur falt amerikanske aksjer bratt fra start torsdag.

Svake økonomiske rapporter utgitt torsdag gjør at det straks ser mørkere ut for en snarlig økonomisk opptur.

Produksjonen er fortsatt elendig, flere er arbeidsløse og troen på fremtiden er dårligere enn man hadde håpet, og da hjelper det ikke at oppkjøpsaktivteten ser ut til å ta seg opp.

- Skuffende jobbtall
Jobless claims steg med 12.000 personer til 500.000 personer sammenlignet med uken før, mens det var ventet en nedgang til 478.000.

Les saken: Nytt jobbsjokk i USA

- Vi er inne i en svak bedring i økonomien. Jobless claims-tallene var skuffende. Vi trenger å se en bedring i sysselsettingsbildet for å kalle den økonomiske bedringen opprettholdbar, sier forvalter Hank Smith i Haverford Trust til Bloomberg News.

Nyhetene tok motet fra investorene, som hadde håpet at se antallet claims falle under 450.000, fremfor å stige til det høyeste nivået siden 14. november ifjor.

Laber tillit
Philadelphia Federal Reserve Banks Indeks falt til -7,7 i august fra 5,1 måneden før. Ifølge Bloomberg News var det ventet en indeks på 7,0.

Den regionale sentralbanken stiller hver måned et antall spørsmål om økonomien til 150 produsenter i regionen. Svaret gjøres deretter sammen i en indeks.

De ledende indikatorene i USA - som er et mål på økonomiens fremtidige utvikling - steg 0,1 prosent i juli, ifølge tall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag. På forhånd var det ventet at de ledende indikatorene ville stige med 0,2 prosent, ifølge CNN Money.

- Dagens nyheter om den amerikanske økonomien har rett og slett vært forferdelige, skriver seniorøkonom Paul Ashworth ved Capital Economics i et notat til investorene sine, ifølge CNN Money.

Les saken: Nok et dårlig USA-tall

Flere oppkjøp
Idag ble det kjent at Intel har blitt enige med styret i McAfee om kjøp av selskapet for 7,7 milliarder dollar. Budkursen tilsvarer en premie på rundt 60 prosent fra onsdagens sluttkurs for McAfee-aksjen.

Intel endte ned 3,52 prosent, mens McAfee steg hele 57 prosent.

Les: Intel kjøper McAfee

Sluttkurser Wall Street: