Spania og Portugal trenger å gjennomføre ytterligere tiltak for å møte landenes budsjettunderskuddsmål i 2010 og 2011.

Det fremgår av et utkast fra EU-kommisjonen tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Spania har som mål å redusere budsjettunderskuddet til 9,3 prosent av BNP i år og til seks prosent i 2011. Portugal skal kutte underskuddet til 7,3 prosent i 2010 og 4,6 prosent i 2011.

"Mens de nylige annonserte tiltakene er betydelig, og målene impliserer imponerende budsjettkonsolidering, trengs det flere tiltak for å nå disse målene, særlig i 2011", heter det i utkastet som er datert 26. mai.

Ifølge Bloomberg News skal rapporten publiseres senere i dag.

Ifølge utkastet trenger Portugal å gjennomføre ytterlige tiltak med en effekt på 0,3 prosent av BNP i år og minst 1,5 prosent neste år før å nå budsjettmålene.

Spania kan komme til å nå årets mål med å gjøre "marginale" justeringer, men må gjøre ytterligere kutt på minst 1,75 prosent av BNP neste år for å nå 2011-målet.

Les også: Spania svartelistet

«Meningsløs» nedgradering av Hellas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.