Den kinesiske innkjøpssjefsindeksen for industrien (PMI-indeksen) steg til 55,7 poeng i april fra 55,1 poeng i mars, opplyser kinesiske myndigheter lørdag.

Verider over 50 viser at det er økt aktivitet. På forhånd var det ventet at indeksen ville komme inn enda litt høyere, på 55,9 poeng.

- Det er tegn til overoppheting, selv om myndighetenes tiltak hjelper til med å kjøle ned eiendomsmarkedet. Mydnighetene vil overvåke utviklingen i Europa nøye dersom man bestemmer seg for å gjøre endringer i politikken, sa økonom Chang Jian i Barclays til Bloomberg News før dagens indeks ble kjent.

Øystein Dørum, sjeføkonom i DnB Nor: Tror på "halvhard" landing i Kina

Chang tror den kinesiske styringsrenten kan bli hevet i løpet av inneværende kvartal ettersom inflasjonspresset øker i økonomien.

- Dempes av gjeldskrisen
Veksten i Kina var på 11,9 prosent i første kvartal. Myndighetene er derfor svært oppmerksomme på tegn til boligbobler og inflasjonspress.

Gjeldskrisen i Europa fører imidlertid til at det er mindre sannsynlighet med innstramninger på kort sikt, mener LU Ting i meglerhuset Bank of America-Merrill Lynch.

Han sier til Bloomberg News at han tror det første rentehoppet kommer i fjerde kvartal i år.

Frykter aktivabobler
I forrige uke anslo Det internasjonale pengefondet IMF at Kinas økonomi vil vokse med 10 prosent i år og 9,9 prosent til neste år. Samtidig påpekte pengefondet at Asias raske vekstforbedring kan føre til store kapitalitilstrømninger og dermed skape overopphetning og aktivabobler.

Boligprisene i 70 byer i Kina steg med 11,7 prsoent i mars sammenlignet med tilsvarende periode ifjor. Myndighetene har innført et forbud mot å kjøpe bolig nummer tre og hevet boliglånsrenten og satt strengere krav til nedbetaling for nummer to-boliger i et forsøk på å dempe spekulasjonen i boligmarkedet.

Les også: Boblene som truer Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.