Representantenes hus vedtok onsdag den endelige versjonen av president Baracks Obamas historiske finansreform. Nå står Senatet for tur før reformen blir lov.

Med et stemmetall på 237 mot 192 var avstemningen en seier for Obama som har prioritert reform av bank- og finanssystemet høyt etter den globale finanskrisen som startet i USA.

Utsatt
Senatet har utsatt sin avstemning om reformen til midt i juli etter at dødsfallet til senator Robert Byrd og innvendinger i siste liten fra moderate republikanere la nye hindringer i veien for et endelig vedtak.

– Vi har vedtatt den tøffeste reformen på Wall Street på flere generasjoner. Vi gjør det for å sørge for at en finanskrise som i 2008 aldri skjer igjen, sier presidenten i Representantenes hus, Nancy Pelosi.

Les også: - Clinton skapte boligboblen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.