Onsdag startet rettsaken der den profilerte eiendomsmegleren Anders Langtind og hans partnere i Magnum Eiendomsmegling saksøker Krogsveen.

Meglerkjempen saksøkes for urettmessig å ha trukket seg fra kjøpet av det Magnum-drevne Privatmegleren-kontoret ved Ullevaal stadion.

Tonen mellom partene var alt annet enn hjertelig da retten ble satt i Asker og Bærum tingrett onsdag morgen. Partene har fullstendig forskjellig fremstilling av saken og er uenige om det meste.

Også tonen frem til hovedforhandlingene har vært preget av dårlig stemning. Krogsveens advokat har blant annet truet med å rapportere Magnums advokat inn for disiplinærnemnden etter at Strømstad hadde kopiert inn en Krogsveen-leder i en epostutveksling.

Møtte seg selv i døren
Langtind tror at Krogsveen trakk seg fra kjøpet fordi Krogsveens eier, Fokus Bank, da ville ha overtatt meglerfirmaet de hadde saksøkt for flere hundre millioner kroner.

Magnum Eiendomsmegling ble i 2011, sammen med sitt forsikringsselskap, stevnet av Fokus Bank for 337 millioner kroner. Søksmålet var knyttet til jobben som ble gjort i forbindelse med salg av ferieleiligheter på Norefjell i regi av Estatia Resort.

- Det ble feil for noen i Fokus Bank å kjøpe megleren de saksøkte, var teorien Magnums prosessfullmektig Harald K. Strømstad fremsatte.

- Om oppkjøpet hadde blitt gjennomført hadde Fokus saksøkt seg selv eller en egen megler. Det fremstår som rart å kjøpe en eiendomsmegler man mener har vært så håpløs at den har påført banken et tap i hundremillionersklassen, sa han under sitt innledningsforedrag.

Blankt avvist
Dette avfeide Krogsveens prosessfullmektig Hans Rugset i Brækhus Dege da han skulle gi Krogsveens fremstilling av saken.

- Totalt grunnløse spekulasjoner, var advokatens respons.

Rugset fremholder at bruddet skyldtes at man ikke lenger hadde tillit til Langtind og hans partnere. Årsaken var at de mente Langtind og hans medeiere i Magnum ikke hadde spilt med åpne kort om søksmålene selskapet var involvert i. I tillegg skal Langtind, tross purringer, har unnlatt å levere dokumentasjon og opplysninger som Krogsveen hadde etterspurt opptil flere ganger.

- Hovedelementet i kjøpet var goodwill. Dette er relasjonsbasert virksomhet, og det er særlig viktig med et godt etablert tillitsforhold, fremholdt Rugset, som påpekte at man ikke bare kan selge aksjene eller si opp en avtale om man opplever at samarbeidet ikke fungerer.

- Vi vil hevde at det en kulturforskjell mellom Krogsveen og mange franchiseselskaper, la han til.

Manglet endelig kontrakt
Dessuten mener Krogsveen at selskapet hadde anledning til å trekke seg ettersom endelig kjøpsavtale ikke var inngått.

- Avtaleutkastet ble sendt 22. august. Mange av elementene der var ikke omtalt mellom partene før dette utkastet. Magnum var fullt inneforstått med at det skulle inngås en endelig kontrakt, sa Krogsveens advokat.

Magnums utgangspunkt er at bindende avtale var inngått på kvelden 6. juli da eierne aksepterte et endelig kjøpstilbud fra Krogsveen.

Anders Langtind, hans to partnere i Magnum Eiendomsmegling har saksøkt Krogsveen for opptil 6,7 millionbeløp etter det de hevder er avtalebrudd da det planlagte oppkjøpet gikk i vasken. De ansatte

Saken går over fem dager og torsdag skal retten etter planen få høre partsforkl#229er fra begge sider samt at det er satt av tid til to av Magnums vitner.

Les også:

Krymper millionkravet mot Krogsveen

Langtind saksøker Krogsveen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.