Kravet er på over 15 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Les mer om den brutte avtalen her: Krogsveen vraker Anders Langtind

Meglerkjempen saksøkes for urettmessig å ha trukket seg fra kjøpet av meglerkontoret ved Ullevaal stadion. Langtind vil ikke kommentere saken, men viser til sin advokat Harald K Strømstad.

– Jeg synes Krogsveen har opptrådt direkte ufint gjennom et slikt avtalebrudd, sier Strømstad.

– Når man skal innlemme en virksomhet, gjennomgår man prosesser for å kvalitetssikre det man kjøper. De tingene vi ønsket å få bekreftet fikk vi ikke bekreftet, sa administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen da de vraket avtalen.

Krogsveens advokat, Hans Rugset i advokatfirmaet Brækhus Dege, vil ikke kommentere søksmålet til DN. I stevningen DN har fått tilgang til kommer det frem at meglerkjeden mener at det aldri ble inngått noen bindende avtale med Magnum Eiendomsmegling. Dette blir begrunnet med at det ikke foreligger noen underskrevet noen kjøpsavtale.

Advokat Hans Rugset har i sitt tilsvar argumentert for at Krogsveen uansett har rett til å heve avtalen på grunn av «vesentlige negative forhold knyttet til meglervirksomheten hos selger».

Dette skyldes at Magnum Eiendomsmegling er involvert i flere rettstvister. I tillegg har Magnum fått smekk under en internkontroll utført av Finanstilsynet. Krogsveen mener de ikke skal være kjent med disse konfliktene på avtaletidspunktet.

En av konfliktene dreier seg om salg av leiligheter i prosjektet Estatia Resort på Norefjell, hvor Krogsveens eier, Fokus Bank, er involvert.

Da avtalen ble involvert virket det greit for Langtind at avtalen ble annullert.

– Det er ikke noe ondt blod mellom oss, men vi er begge enige om at det ikke blir noe ekteskap, sa Anders Langtind da han ble bedt om å kommentere saken.

– Hvorfor har du endret oppfatning?

– Det virket som det var det mest fornuftige å si der og da. Jeg hadde fått beskjeden bare få minutter før den journalisten ringte. Jeg hadde også et ønske om å beskytte mine ansatte, sier Langtind nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.