Nordmenn flest har størst tro på boligmarkedet, viser en undersøkelse Opinion har utført for Verdipapirfondenes forening (VFF).

Ola og Kari tror nemlig boliger vil stige mer enn aksjer de neste årene.

Samtidig kommer det frem av undersøkelsen at nordmenn også mener at boligmarkedet ikke har nevneverdig høyere risiko enn høyrentekonto, og at det å investere i bolig har vesentlig lavere risiko enn aksjer og aksjefond.

Denne mentaliteten vil administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening (VFF) til livs.

- Undervurderer risikoen i boligmarkedet
- Dette viser at mange nordmenn undervurderer risikoen i boligmarkedet. I mitt hode er enhver plasseringsform som har steget så mye som boligmarkedet de siste 20 årene, per definisjon er beheftet med relativ høy risiko, sier Ruud.

Tips oss om privatøkonomisaker!

- Man tror altså at egen bolig har samme risiko som høyrentekonto, og har man da under to millioner på konto, vet vi jo alle at risikoen der ikke er langt unna null, sier Ruud.

Ruud forteller at mange nordmenn synes å ha en oppfatning om at boliger har hatt en sterkere verdiutvikling enn aksjer.

- Det norske aksjemarkedet har hatt en vesentlig sterkere verdiutvikling fra 1985 og frem til i dag enn boligprisindeksen, sier Ruud.

Undersøkelsen som er gjennomført viser også at vi har stor tro på at høyrentekonto vil gi god avkastning de neste årene.

- Det er interessant at folk de neste fem årene tror på høyrentekonto, vi har ganske lavt rentenivå om dagen, påpeker Ruud.

Investerte minst i aksjefond
Undersøkelsen ble lagt frem i forbindelse med at Verdipapirfondenes forening idag presenterte markedsstatistikk for første halvår 2013.

Tall fra Verdipapirfondenes forening viser at det så langt i år er nettotegnet verdipapirfond for 27 milliarder kroner. Av dette ble det investert minst i aksjefond, pengemarkedsfond hadde i år en utflukt på 2,7 milliarder.

Av samlet nettotegning på 27 milliarder kroner sto institusjonelle kunder for om lag 19 milliarder kroner, mens norske personkunders direkte plasseringer i verdipapirfond sto for 2,6 milliarder kroner. Utenlandske kunder nettotegnet for 1 milliard kroner.

- Forvaltningskapitalen for alle verdipapirfond steg med 50 milliarder kroner dette halvåret, noe som utgjør cirka 9 prosent, forteller Ruud.

Les også:
Boligjakt i verdens dyreste feriestrøk

<b>Mener renteoverraskelse vil gi prisoppgang og hetere budrunder</b>

Boligprisene falt i juni
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.