Tidligere finansminister i USA, Henry "Hank" Paulson, forteller i et intervju med bloomberg.com i dag om den dramatiske tiden rundt Lehman Brothers-konkursen høsten 2008.

Republikaneren forsvarer i intervjuet beslutningen om å la myndighetene gripe inn for å redde finansgigantene AIG og Bear Stearns fra å kollapse.

- Jeg visste vi stod på kanten av stupet, sier han til nyhetsbyrået.

Republikaneren sier at det ikke var uten kvaler at han støttet beslutningen om å bruke milliarder av skattebetalernes penger i nødhjelp til de samme institusjonene som hadde ført landet ut i den verste krisen siden den store depresjonen.

- I dette landet er det ingen av oss som liker bailouts (statlig økonomisk nødhjelp, red anm). Jeg hatet det, men alternativet var mye verre, medgir han.

 

- Ville vært forferdelig
Paulson har akkurat gitt ut sine memorarer under den megetsigende tittelen "På kanten av stupet". Der gjør han det klart hvilken grusom finansiell skjebne USA tross alt ser ut til å ha unnsluppet.

- Vi kunne lett fått en arbeidsledighet på 20 prosent. Det ville ha betydd millioner av nye arbeidsledige, ytterligere millioner av hjem tapt og utallige milliarder i sparepenger blåst bort. Det ville vært forferdelig, sier Henry Paulson i intervjuet.

Les også: Slik kan Obama kutte underskuddet

<b>Sjokkøkning av underskuddet i USA</b>

<b>-Krise hvis ikke gjelden reduseres</b>

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.