Sentralbanksjef Ben Bernanke startet i kveld sin halvårlige høring om tilstanden i amerikansk økonomi i Senatet.

Utsiktene er "uvanlig usikre", sa han, og la til at han forventer moderat økonomisk vekst og lav inflasjon.

- Selv om sentralbanken planlegger å fase ut de pågående pengepolitiske tiltakene, må vi også innse at de økonomiske utsiktene forblir uvanlig usikre, sier Bernanke, ifølge Reuters.

Økonomien vil vokse i svært langsom takt fremover, venter Ben Bernanke.

Tungt jobbmarked
Han sa videre at det kan ta litt tid før jobbmarkedet bedrer seg. Det melder marketwatch.com.

- Etter all sannsynligvis vil det kreve en viss tid å bygge opp igjen de nesten 8,5 millioner jobbene som gikk tapt i løpet av 2008 og 2009, sa han.

Ledighetsraten vil ifølge Fed sannsynligvis være godt over 7 prosent også mot slutten av 2012, bemerket Bernanke.

Hvis det skulle komme et tilbakeslag i økonomien i USA - noe som ikke er umulig, ifølge Bernanke, er Fed klar for å iverksette ytterligere tiltak. Dette kan bli aktuelt hvis økonomien bremser opp eller faller tilbake i resesjon, sa sentralbanksjefen. Han utdypet imidlertid ikke hvilke tiltak dette kan dreie seg om.

Bernanke sier han er bekymret for gjeldskrisen i Europa, men han nevnte ikke ordet "double dip recession" i talen sin.

To dagers høring
Nordea skrev i sin morgenrapport i dag at de ventet at Bernanke vil fastholde tonen fra forrige ukes referat fra junimøtet i den pengepolitiske komiteen (FOMC). Det vil si at han vil holde på utsiktene med renter på et lavt nivå i en lengre periode.

-Til tross for de siste ukers skuffende nøkkeltall vil nok Bernanke ytre en moderat optimistisk forventning til den amerikanske økonomien, heter det i rapporten.

Høringen med sentralbanksjefen strekker seg over to dager.

Les også: - Verden får feil kredittinformasjon

<b>Obama undertegnet ny finanslov </b>

Tror Bernanke vil kutte vekstanslaget
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.