Seadrills kjøp av ti prosent av den amerikanske riggkjempen Pride International kommer ikke overraskende på norske analytikere.

Les også: Fredriksen angriper

- En match mellom de to ser veldig interessant ut. Seadrill har sagt at de er interessert i vekst, og trenger å knytte til seg ekspertise i Brasil og Vest-Afrika der Seadrill har veldig liten erf#229. Operasjonelt er dette veldig riktig, sier analytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets til DN.no.

- Derfor støtter jeg dette, legger han til.

- Tror på Seadrill når de sier at det er en finansiell investering?

- Ti prosent er ganske mye. Foreløpig er det en finansiell investering, men det kan fort snu seg, sier han.

Ikke første gang
Analytiker Christian Dyvik i NRP Securities viser til at det tidligere har vært spekulasjoner om at Seadrill skal ha vært interessert i å kjøpe seg opp i Pride International, og han er ikke veldig overrasket over at Seadrill kjøper forward-posisjoner i selskapet.

- Jeg ser på dette som en finansiell post grunnet det at Pride blant annet har mye eldre rigger, noe som er i motsetning til Seadrill strategi om å satse på nye, moderne rigger, sier Dyvik til TDN Finans.

NRP Securities-analytikeren mener at årsaken til at Pride senket grensen på hvor mye Seadrill kan eie i selskapet fra 15 til 10 prosent for å beskytte selskapet for fiendtlig oppkjøp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.