– Vi er svært misfornøyde med at konsekvensutredning for områdene utenfor Lofoten og Vesterålen nok en gang er utsatt, sier adminstrerende direktør Gro Brækken i OLF.

Med oljeproduksjonen i fritt fall på sokkelen, har Oljeindustriens Landsforening (OLF) i lang tid presset på for å få tilgang til nytt leteareal på norsk sokkel.

– Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er de mest interessant områdene for næringen, og er de områdene hvor en fortest kan sette i gang produksjon. Vi er derfor svært misfornøyd med at regjeringen nå ytterligere forsinker en beslutning om konsekvensutredning når det reelt sett er et flertall i Stortinget for en konsekvensutredning, sier Brækken.

Det tar i gjennomsnitt 15 år fra et området åpnes for virksomhet, til produksjonen kan komme i gang. Derfor er en hver utsettelse uheldig, påpeker hun.

OLF ser det som positivt at regjeringen vil sette i gang en kunnskapsinnhenting de omstridte områdene og at arbeidet skal ledes av Olje- og energi departementet.

– Det er positivt at Olje- og energidepartementet har fått ansvar for å gjennomføre denne kunnskapsinnhentingen. Det er viktig nå er at denne kunnskapen utformes slik at den kan inngå i et konsekvensutredningsprogram etter valget i 2013 slik at en raskest mulig kan gjennomføre en konsekvensutredning etter petroleumsloven i neste stortingsperiode, sier Gro Brækken.

- Har gått på en smell her (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.