I Norden er det store kulturelle forskjeller på hvordan arbeid utføres og organiseres, viser forskningsprosjektet til britiskfødte Gillian Warner-Søderholm (50).

BI-forskeren mener nordmenn må slutte å skryte av sine hytter, velstand og sterke kronekurs, noe som har skapt debatt og reaksjoner.

Torsdag svarte forskeren selv på lesernes spørsmål.

Mange innovative bedrifter har et godt driv og tempo, men er vi for mange uten motivasjon for fremdrift, spurte blant annet en leser.

- Du kan ha litt rett at vi har utrolige mange innovative bedrifter med et godt driv og tempo. Men kanskje siden vi har en 'olje buffer', har vi et forbedringspotensiale i 'holdning' noen ganger. Vi har glemt 'The Norwegian Dream'!, svarte Warner-Søderholm

En annen leser lurte på hvilke av de nordiske "væremåtene" som passer best og dårligst i kontakt med kinesisk kultur og næringsliv.

- Det er mye synergier i den norske og den kinesisk kulturen. Ikke minst planleggingsfokus, kollektivisme og at vi begge nyter stillhet i et møte. De 'væremåtene' som nordmenn burde tenke på når de er i kontakt med Kina er blant annet 'respekt', 'hieraki', 'ansikt', nettverksbygging 'Guanxi', samt høflighet og udirekthet i en samtale, svarte forskeren.

Gillian Warner-Søderholm er sosialantropolog og leder Handelshøyskolen BIs institutt for kommunikasjon, kultur og språk.

  • LES ALLE SVARENE FRA NETTMØTET HER

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.