- Jeg forklarte meg om saken og sa hva som lå bak uttalelsene mine. Det får ingen konsekvenser for jobben min. Nå har vi skværet opp! sier Roger Handeland til DN.no nå i ettermiddag.

Fagforeningstoppen Roger Handeland i Norwegian ble i dag innkalt til oppsigelsessamtale etter et intervju han ga i Finansavisen om flymodellen Dreamliner i september.

Handeland er også leder i Norsk Flytekniker Organisasjon, og ble i september intervjuet om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly. Han svarte på hva de tekniske problemene besto i, hvilke råd han ville gi Norwegian-sjef Bjørn Kjos og om problemene kunne bli langvarige.

Han uttalte blant annet at Norwegian burde slakke på timeplanene og bruke flere egne folk for å utbedre feilene.

- Alle fly har innkjøringsproblemer, men her har Norwegian tatt en kalkulert risiko, sa han blant annet.

Les mer her: Fagforeningstopp kan få sparken av Bjørn Kjos

Angrer ikke
- Jeg hadde en god forkl#229 på de uttalelsene som har falt Norwegian-ledelsen tungt for brystet, sier Handeland til DN.no.

- Angrer du på noe av det du sa i intervjuet med Finansavisen?

- Nei, jeg angrer ikke. Men det var en journalist som skrev noen ord og brukte noen andre ord enn jeg brukte. Men da jeg fikk forklart dette til Norwegian-ledelsen i møtet i dag, var det greit. Vi er ferdige med denne saken nå, sier Roger Handeland.

Han synes imidlertid at enten toppsjef Bjørn Kjos eller en annen fra Norwegian-ledelsen kunne ha ringt ham direkte, i stedet for å sende et brev med innkallelse til oppsigelsessamtale.

- Hadde de ringt meg, kunne vi ha skværet opp direkte og unngått dette møtet, sier han.

- Vanvittig bra fly
- Hva synes du egentlig om Dreamlinerne?

- Det er vanvittig bra fly, men man må regne med innkjøringsproblemer, sier Roger Handeland.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen sier til DN.no at de ikke kommenterer personalforhold.

Norwegian har bestilt åtte Dreamlinere. Selskapet har to av dem nå og skal etter planen få et tredje i år, fire neste år og ett i 2015. De to flyene som er levert til nå har vært forfulgt av tekniske problemer og det ene flyet er tatt ut av trafikk og sendt til vedlikehold hos Boeing.

Les også: Norwegian mot strømmen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.