- Det er på tide å reise fremtidens verdiskapingsdebatt, sa næringsminister Trond Giske da han presenterte Norge 2020-gruppen, som i utgangspunktet hadde en nokså kontroversiell sammensetning.

Les mer:
Kronprinsen trekker seg fra Giske-utvalg
Cecilie Fredriksen sier nei til Giske
- Kan jo bli litt bredt og vagt...

Nå vil også studentene ved NHH melde seg på i debatten om hva vi skal leve av i fremtiden. Inspirert av Giskes "supergruppe" drar de nå i gang en rekrutteringsprosess som skal resultere i et eget 2020-utvalg med ti studenter.

- Vi er opptatt av at også studentene må bli hørt, tross alt kommer vi til å være en sentral del av norsk næringsliv i 2020. Dessuten er vi ikke bundet av konvensjoner, og kan tenke friere enn næringsministerens utvalg, sier Harald Martens Holm, leder av NHH Symposiet.

Tenker bredde
Han vil ha med seg mer enn NHH-studenter i utvalget:

- Jeg tror det er viktig å gå bredt ut og satse på studenter med ulik studiebakgrunn. Da kan debatten bli mer interessant og åpen. Både økonomistudenter, teknologistudenter og filosofistudenter bør være med i gruppen, her kan alle søke, sier Martens Holm til DN.no.

I dag la han frem initiativet i et møte med Trond Giske på næringsministerens kontor.

Og Giske selv har stor tro på studentgruppen:

- Jeg synes det er et kjempebra initiativ. Kjempespennende! Det som er viktig med denne debatten er at den må tas nå, vi kan ikke utsette den. Studentene har helt sikkert mye å bidra med, det er jo de som skal styre Norge i fremtiden. De ser hvordan organisasjonsstrukturene endrer seg og opplever hvordan sosiale medier bidrar til å forme hverdagen, sier Giske.

- Jobb fritt
NHH-studentenes 2020-gruppe setter i gang arbeidet sitt i løpet av høsten, og etter fire møter er planen å komme frem til konklusjoner på problemstillingene i en rapport som skal overrekkes Trond Giske på NHH Symposiet i mars neste år.

Harald Martens Holm spurte i dag Giske om råd til hvordan 2020-gruppen bør gå frem, men Giske vil at studentene skal tenke selv:

- La deltakerne jobbe fritt - da er det lettere å få noen originale og spennende svar.

Les også: Verken kravstore, bortskjemte eller late

- Toppkarakterer er ikke nok

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.