Kronprins Haakon trekker seg fra utvalget som skal gi råd til norsk næringsliv. Næringsminister Trond Giske sier til NRK at kronprinsen trekker seg etter råd fra ham.

VG skriver i dag at Statsminister Jens Stoltenberg ikke har godkjent vervet. Flere av Giskes partikollegaer har også stilt spørsmål rundt kronprinsens rolle i utvalget.

Les mer: - Dette er som en oppgave i «Nytt på nytt»

Forsvarte valget
Giske forsvarte tidligere i dag valget av kronsprinsen som medlem av utvalget, men understreket samtidig at det var opp til Kronprinsen selv å vurdere om han fortsatt ville være en del av utvalget.

Les mer: - En god idé å invitere kronprinsen

Nå har altså kronprinsen, etter råd fra Giske, valgt å trekke seg fra utvalget.

– Han trekker seg på grunn av den uroen denne saken har skapt, og fordi det ville skadet utvalgets arbeid, sier Giske til NRK.

Fremtidens næringsliv
Giske-gruppens medlemmer skal ifølge mandatet «dele erf#229er og kunnskap om ulike utviklingstrekk for norsk næringsliv og næringsstruktur i et internasjonalt perspektiv».

Gruppens første møte er 16. mars. Medlemmene skal utveksle kunnskap om hva Norge skal leve av i fremtiden, og den er nedsatt som et ledd i regjeringens prosjekt «Samarbeid-for-arbeid» som statsminister Stoltenberg lanserte i sin nyttårstale.

I gruppen sitter flere kjente, unge og velstående næringslivsledere som Cecilie Fredriksen, Ole Robert Reitan og Stein Marius Varner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.