Forvalter Aasulv Tveitereid (40) holder ikke bare kontroll på investeringene til Stenshagen-familien sammen med Jørgen Stenshagen (37). Fra kontorfellesskapet Inwester på Tjuvholmen i Oslo investerer Tveitereid også sin egen aksjeportefølje gjennom AAT Invest as.

Ifjor fikk selskapet et overskudd på 15,2 millioner kroner. Gevinsten fra realiserte aksjeinvesteringer var på 14,6 millioner kroner ifjor, sammenlignet med 6,1 millioner kroner året før.

- Fjoråret var veldig hyggelig, og jeg er spesielt fornøyd med at det gikk jevnt over bra for nesten alle investeringene. Jeg hadde ingen stygge smeller i enkeltaksjer, sier Tveitereid.

Slo arbeidsgiver

Avkastningen ble på 53,5 prosent ifjor, mens Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 23,6 prosent. Året før hadde Tveitereid en avkastning på 45,5 prosent, til tross for en uheldig investering i EMGS-aksjen, som han kjøpte på høy pris og solgte billig.

- Feirer du litt ekstra 17. mai i år med disse tallene?

– Nei nei, det er altfor tidlig. Vi må se om trenden fortsetter i minst ti år før vi spretter champagnen. Vi vet ikke om filosofien holder etter bare to år. Plutselig kan vi få juling, sier Tveitereid.

Tveitereid kaller egen portefølje for en «spisset» utgave av Stenshagen Invest. Mens Stenshagen Invest eier 13 aksjer, så har Tveitereid ni av disse.

- Jeg tar litt større veddemål og kan en relativt større andel av et enkeltselskap i porteføljen, enn vi gjør i Stenshagen Invest. Ifjor ga det en stor gevinst i Awilco Drilling og Sparebank 1 SMN.

- Har det fungert etter planen?

Tveitereid svarer med å vise til den amerikanske superinvestoren Warren Buffett.

- Han har sagt at en portefølje få aksjer gir lavere risiko, fordi man lærer å kjenne selskapene bedre. Det er mye sant i det. Stenshagen har gått fra 30 til 13 aksjer på to år og jeg investerer i åtte-ni aksjer når markedet er bra, sier han.

Stenshagen Invest hadde 37 prosent avkastning ifjor, som var lavere enn Tveitereid klarte selv. Hittil i år er bildet omvendt: Stenshagen er opp 12,3 prosent og Tveitereids aksjer med 10,1 prosent.

Til sammenligning har hovedindeksen steget 7,9 prosent og fondsindeksen OSEFX 5,2 prosent i år.

«Grisebull»

Tveitereid sier han har tro på aksjer de neste årene og er fortsatt «grisebull» i et knippe favoritter. Utrykket har tidligere gitt ham tilnavnet Aasbull.

Norwegian er fortsatt en aksje som Tveitereid tror kan mangedoble seg i løpet av noen år, til tross for streiketrusler på kort sikt og selskapets problemer med å få trafikkrettigheter i USA til sine irskregistrerte Boeing Dreamliner-fly.

– Norwegian er det mest spekulative caset, sier Tveitereid.

Protector Forsikring er en ny investering i år etter at aksjen steg med over 60 prosent ifjor.

– Selskapet har en fantastisk inntektsvekst og jeg tror at selskapet vil få en bedre inntjening enn ventet i år. I så fall handles aksjen til betydelig rabatt i forhold til resten av forsikringsbransjen og aksjen kan lett doble i verdi i år, sier han.

Wilh. Wilhelmsen Holding er en favoritt.

– Dette må vøre den billigste aksjen på Oslo Børs. God avkastning over tid, høy inngangsbarrierer og en latterlig billig prising er noe vi liker.

Bank Norwegian er en ny investering for både Stenshagen Invest og Tveitereid. Stenshagen har gått inn med vel 75 millioner kroner og Tveitereid med åtte millioner kroner.

– Jeg anser det som tjenesteforsømmelse at vi ikke har kjøpt denne aksjen tidligere. Den har hatt en god utvikling, men også denne burde enkelt kunne dobles på ett års sikt, sier Tveitereid.

 

Les også: 

Kina rammes av råtne lån

SEB: Fire faktorer trekker opp

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.