Edwards spår at vi er på vei inn i en ny resesjon. Det er ikke første gang han sier dette, men denne gangen mener han å kunne vise til historiske "bevis" på at nedturen er like om hjørnet.

Han mener investorer og analytikere ser på feil tall, mer eller mindre bevisst, når de mener fremtiden på aksjemarkedene er lys. Han mener investorene, akkurat som i 2007 stikker hodet i sanden og ignorerer at nedturen helt klart har begynt.

- De siste reaksjonene vi så på offisielle tall tyder på at markedet er i en lignende villedet tilstand som i 2007, skriver han i sitt ukentlige nyhetsbrev i dag.

I 2007 mener han at markedene fortsatt oppover i to måneder etter at alle lamper lyste rødt.

Edwards utmerker seg i det internasjonale finansmiljøet. Mens andre de siste årene har spådd aksjekursene videre opp på en stadig voksende global velstandsbølge, har Edwards og hans kollega James Motier i Société Générale advart mot deflasjon, boligboble, råvarebobler, kredittboble, en "gal" sentralbanksjef og global økonomisk nedgang.

Han mener man må følge med på ledende indikatorer, ikke markedene, for å si noe om hvordan det går videre. Markedene endres ikke før nedturen er et faktum, mener han. Og ledende indikatorer gir all grunn til uro, mener han.

- Disse (indikatorene) peker med litt variasjon enten på en hard landing eller i beste fall en avgjort avkjøling. Slik jeg ser det er vi på vei inn i en ny global resesjon: Tallene viser en skarp nedgang, men, akkurat som da Japan gikk inn i sin istid, virker det som om de fleste rørende tror på en soft landing, sier han.

Han mener vi lurer oss selv, og viser til blant annet:

- Produktivitetsveksten i USA falt 1,8 prosent i andre kvartal.

- Kostnadene per produserte enhet går dermed opp.

- Non farm payroll data ser ille ut de siste fire månedene. (Forrige ukes positivitet i jobbmarkedet i USA skyldtes vekst i private jobber, skriver Edwards, ikke jobber generelt.)

- Når markedene gledet seg over ISM , så man ikke at nye bestillinger og ordrebøker ga motsatte signaler, skriver Edwards.

Les også: - Blodbadet blir blodigere

<b>- Sitt stille uten aksjer</b>

Matematisk formel spår børskrakk

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.