Investor og eks-kjøpmann Stein Erik Hagen, som er styreleder og storaksjonær i Orkla, har i sommer signalisert at selskapet kan komme til å kvitte seg med aksjeposten på nær 40 prosent i solenergiselskapet Rec.

Vurderer salg
Hagen har imidlertid presisert at ingenting er vedtatt, og at han dermed bare snakker for seg selv.

- Vi må vurdere ulike alternativer, men det synes klart at kombinasjonen av solenergisatsingene Rec og Elkem Solar blir for tung. En av de enkleste løsningene kan være å skille ut Rec, men ikke nødvendigvis som et salg. Man kan også se for seg en utskilling slik Hydro gjorde med Yara, som ble delt ut til aksjonærene, sa Hagen til DN tidligere i sommer.

Resultatorientert
Konsernsjef Ole Enger i Rec vil imidlertid ikke si noe som helst om et mulig eierskifte.

- Min jobb er å gjøre resultatene så gode som mulig, så får vi ta de eierne vi får. Men vi er meget godt fornøyd med Orkla som eier, sier Enger til DN.no etter dagens resultatpresentasjon i Oslo.

På resultatpresentasjonen kunne Enger, som forøvrig har en fortid som sjef for Orklas aluminiumsprofilselskap Sapa, legge frem kvartalstall som var betydelig bedre enn analytikernes forventninger.

Les mer: - Veldig sterkt marked

Ikke ledelsens jobb
Sommerens utspill fra styrelder Hagen fikk flere stortingsrepresentanter fra regjeringspartiene Ap og SV til å foreslå at staten skal overta eierskapet i Rec. Opposisjonspolitikere fra Høyre og Frp har imidlertid vært svært kritiske til at staten skal gjøre et slikt oppkjøp.

Ap og SV: - Staten bør ta over REC
Høyre: - Ikke flink til å plukke billige aksjer

Rec-sjef Enger vil imidlertid ikke avsløre hva han synes om å eventuelt få staten som eier.

- Vi tar de eierne vi får. Det er ikke ledelsens jobb å peke ut hvem som skal være eiere, sier Enger.

Les også: Giske varsler nedsalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.