Den amerikanske økonomien er på bedringens vei, men den trenger fortsatt støtte fra myndighetene. Dette er i grove trekk bakteppet når den amerikanske sentralbanken ( Federal Reserve Fed) offentliggjør sin rentebeskjed onsdag denne uken.

Ifølge kilder New York Times har vært i kontakt med vil rentebeskjeden trolig signalisere en forsiktig optimisme til økonomien.

Ifølge avisen har flere Fed-medlemmer en markert mer positiv innstilling til økonomien nå enn for seks måneder siden. New York Times viser til ulike uttalelser i nylig avholdte taler.

Les mer: Bernanke venter bedre vekst i 2011

Ingen overoptimisme
Selv om flere er mer optimistiske enn for få måneder siden, er ikke tiden inne for å overlate økonomien til seg selv. Ifølge kildene New York Times har snakket med vil Fed opprettholde obligasjonskjøpsprogrammet på 600 milliarder dollar.

Ifølge avisens kilder er det trolig mindre sannsynlig at det er intern uenighet i Fed om obligasjonskjøpsprogrammet.

- Komiteen er veldig tilbakeholdne med å være overoptimistiske (..). Hvis de blir overoptimistiske for tidlig, vil det føre til spørsmål om deres avgjørelse om å gjenoppta kjøp av verdipapirer. Og husk, dette vil fortsatt være en lusen økonomi for en veldig lang tid, sier tidligere Fed-direktør Laurence H. Meyer til New York Times.

Åpner for spørsmål
New York Times skriver også at Fed har ønske om å forbedre kommunikasjonen sin, blant annet ved at sentralbanksjef Ben Bernanke 3. februar vil tale i National Press Club med en påfølgende spørsmålsrunde.

New York Times viser til kilder med kjennskap til Fed-direktørenes personlige rådgivere.

Les også: Tegn til lysning i USA (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.