Kort tid etter at gjeldsforliket ble vedtatt av Senatet i USA og dermed gikk gjennom Kongressen tirsdag, gjorde Fitch det klart at landet får beholde sin AAA-status.

Under de haltende forhandlingene mellom Republikanerne og Demokratene om budsjettkutt og heving av gjeldstaket de siste ukene har byråene advart om at USAs kredittverdighet kunne bli nedgradert. Det ville fått store konsekvenser for amerikansk økonomi.

Selv om Fitch inntil videre har beroliget amerikanerne, sa byrået tirsdag at det vil følge nøye med på USAs budsjettunderskudd fremover. Byrået utelukker ikke at USA kan måtte gå ut av klubben av land med en trippel-A-status, som indikerer en sunn økonomi og god betalingsevne på lån.

Det gjenstår også å se hva de to andre ledende byråene, Moody's og Standard & Poor’s, avgjør når det gjelder verdens største økonomis kredittverdighet. (©NTB)

Av de tre store ratingbyråene er det så langt er det bare Standard & Poor's som har truet med å nedgradere USA. Moody's, som la USA til på listen over mulige nedgraderinger forrige måned, har ifølge Nordea Markets indikert at hevingen av gjeldstaket har styrket utsiktene for at trippel A-ratingen blir opprettholdt. Fitch har ikke indikert endring av verken ratingen eller utsiktene for den før nå.

Les også: - Dobbel-A kan bli den nye trippel-A (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.