Luftfartstilsynet gjør et unntak og lar Norwegian leie inn irske fly med asiatisk personell lenger enn vanlig. SAS mener det truer fremtiden for 4500 egne ansatte i Skandinavia.

Igår fikk Norwegian innvilget en søknad om dispensasjon fra Luftfartstilsynet i fire nye måneder.

- Norwegian har gjort de kan kan for å få lisensen innen julaften. Vi mente det ville være unødvendig å risikere at flyvningene ble avbrutt i to-tre uker på grunn av en mulig forsinkelse, sier juridisk direktør Ole Martin Erikstad i Luftfartstilsynet til Dagens Næringsliv.

SAS reagerer på vedtaket og mener at Norwegian får hjelp til å omgå norsk lov.

Ved å registrere flyene i Irland, kan Norwegian bruke asiatiske kabinansatte om bord. SAS mener at Norwegian har fått unødvendig drahjelp til å innføre denne praksisen, og vil vurdere en klage.

- Tilsynet legger til rette for en konkurransevridning i bransjen. Dette beviser at det lønner seg å omgå norsk lov og finne kreative løsninger, mener konserndirektør Eivind Roald i SAS.

- Vi lurer på om dette også er et signal til SAS. Vil myndighetene at vi skal flagge ut og si farvel til 4500 ansatte i Skandinavia? Det kan i verste fall bli realitet, sier Roald.

Les også: Slipper å sette Dreamlinerne på bakken i julen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.