Nettsiden 24/7 Wall St publiserer hvert år en liste over 10 kjente selskaper som verden vil miste det kommende året, skriver business.dk.

Her er oversikten over de selskapene som 24/7 Wall St. tror vil forsvinne i løpet av neste år. Listen domineres av selskaper fra redaksjonens hjemland USA:

- American Airlines
Har vært favoritten blant de flyreisende i USA i nesten 30 år, men er nå blitt så ineffektivt at det er truet på livet etter sammenslåingen av konkurrentene Northwest og Delta.

-Suzuki
Bilprodusenten tilbyr for øyeblikket sine amerikanske kunder seks års finansiering til null prosent rente. Dette vitner ifølge nettsiden om hvor desperat selskapet er for å øke salget fra en markedsandel i USA på skarve 0,2 prosent.

- Research in Motion/Blackberry
Selskapet tok forretningsverdenen med storm med sin Blackberry, men var for sen med å videreutvikle teknologien til vanlige forbrukere. Siden 2007, da Apple introduserte iPhone, er det bare gått utforbakke med Research in Motion.

- Talbots
Med unntak av et lite overskudd i 2011, har kleskjeden Talbots tapt penger hvert år de siste fem årene. Kan ifølge 24/7 Wall St. bli overtatt av Sycamore Partners, men vil uansett bli fortid i løpet av 2013.

- Pacific Sunwear
Har solgt strand-inspirert mote siden 1980, men nå er festen forbi. Selskapet har ikke kapital til å opprettholde konkurransen.

- Current TV
TV-selskapet med Al Gore i spissen kjemper mot fallende seertall og mangel på prominente programverter. Ser mørkt ut, er dommen.

-Avon
Tidligere toppsjef Andrea Jung har kjørt kosmetikk-selskabet nesten i grøften. Aksjekursen er stupt fra 43 til 16 dollar på fire år. Selskapet blir trolig slukt av et annet selskap neste år.

-Salon.com
Økonomien til nyhetsnettstedet skranter, og investorene som tidligere har skutt inn friske penger vil neppe gjøre det igjen, spår 24/7 Wall St.

- MetroPCS
Er knust i konkurransen av større teleoperatører som AT&T og T-Mobile, og klarer neppe å fortsette som selvstendig selskap.

- Oakland Raiders
Amerikansk fotball er også big business i USA. Eieren av Raiders siden 60-tallet, Al Davis, døde ifjor, og arvingene har ifølge nettstedet ikke noe sentimentalt forhold til klubben, som i første omgang trolig flyttes til Los Angeles.

Les også: Gjeldsbomber i Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.