Mens den norske tiåringen var marginalt ned. Det amerikanske obligasjonsmarkedet var stengt i forbindelse med Veterans Day.

Frankrikes finansminister Christine Lagarde sa onsdag at investorer må dele kostnadene ved restrukturering av statsgjeld, og støtte med det lignende uttalelser fra Tyskland.

-Lagarde nevnte restrukturering, og det er enda en spiker i kisten for statsgjelden i periferiøkonomiene. Det er fortsatt en stor andel av investorer og meglere som inntil nå ikke har erkjent at restrukturering av statsgjeld kan bli en realitet, uttalte sjefen for obligasjonsanalyse i HSBC, Steven Major til Bloomberg News torsdag.

Irske og spanske statsrenter steg for trettende dag på rad. Spreaden mellom den irske og tyske tiåringen utvidet seg til 652 basispunkter torsdag mens tilsvarende forhold mellom den greske og tyske tiåringen utvidet seg til 930 basispunkter.

I en høring i den svenske riksdagen uttalte den svenske sentralbanksjefen, Stefan Ingves at den svenske styringsrenten ikke trenger å komme like raskt opp som tidligere antatt. Ingves viser til svakere internasjonale utsikter.

Den svenske tiåringen var torsdag ned fire basispunkter.

Carsten Johan Andenæs TDN Finans

Les også:
Frykt i Irland
Hellas: Underskuddet kan bli mye verre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.