Aktiv Kapital, der John Fredriksen er hovedeier og datteren Cecilie Astrup Fredriksen sitter i styret, varsler nye utbytter.

Styret i Aktiv Kapital foreslår at det utbetales et utbytte på fem kroner pr aksje. Det fremgår i innkallingen til ekstraordinær generalforsamling i selskapet.

”Som følge av forventet likviditetstilførsel etter salget av det nordiske 3PDC segmentet, fremmer styret forslag om utbetaling av et utbytte på 5 kroner per aksje”, heter det.

Samtidig foreslås det å sette ned overkursfondet på 540,8 millioner kroner til null.

”Etter styrets oppfatning er selskapet godt kapitalisert. For eventuelt å kunne tilbakeføre deler av den bundne egenkapitalen til aksjonærene på et senere tidspunkt har styret besluttet å foreslå for generalforsamlingen at overkursfondet reklassifiseres til fri egenkapital”, heter det.

Beløpet nedsettelsen omfatter avsettes til fond som skal kunne disponeres etter generalforsamlingens nærmere beslutning.

Trøim ut av styret
Videre opplyses det at Tor Olav Trøim har meddelt valgkomiteen i selskapet at han ønsker å fratre som styremedlem og styreleder med virkning fra 1. januar 2011.

Som nytt styremedlem med valgperiode frem til ordinær generalforsamling i 2011 innstiller valgkomiteen Fredrik Halvorsen. Videre foreslås det at Halvorsen velges som ny styreleder frem til ordinær generalforsamling i 2011.

Fredrik Halvorsen er tidligere konsernsjef i Tandberg og nå ansatt i Frontline Corporate Services. Han sitter også i styret i Fredriksens Seawell.

Les også: Fredriksen vil ha mer inkassotrøbbel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.