I løpet av de første minuttene etter at Oslo Børs åpnet klokken 0900, forsvant rundt 20 prosent av markedsverdien i et av Norges største selskaper.

Aker Solutions-aksjen falt fra 105,9 kroner da Oslo Børs stengte fredag til 83 kroner på det laveste i løpet av noen få åpningsminutter. Dermed ble markedsverdien i selskapet barbert fra rundt 30 milliarder til 24 milliarder kroner på kort tid.

Årsaken er et resultatvarsel mandag morgen før børsåpning. Hovedårsaken er overskridelser i Ekofisk-prosjektet, men innsatsen svikter i flere forretningsområder.

- Som følge av at selskapets resultater første tre måneder ligger betydelig etter markedets estimater for selskapet, velger vi å gå ut med et tidlig varsel, skriver selskapet i en pressemelding.

Ekstremt skuffende
Selskapets inntekter i første kvartal var 11,1 millioner kroner og ebitda endte på 868 millioner kroner. Analytikerne hadde på forhånd ventet inntekter på 11,8 milliarder kroner i kvartalet, ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans, mens ebitda var ventet til 1.152 millioner kroner.

- Den svake starten på 2013 er ekstremt skuffende, sa fungerende konsernsjef og styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions mandag morgen.

- Det er en liten bulk, men ingen katastrofe, sa analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til DN.no før børsåpning.

Les også: Resultatvarsel fra Aker Solutions

- Om vi er bekymret for Røkke-rabatten? Svaret er JA! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.