Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. meldte tidligere i år at selskapet måtte ta en kjempesmell, og regne verdier for 5,4 milliarder som tapt.

Nå har selskapet gått gjennom nedskrivningene på nytt, og har funnet ut at det er enda verre. Nå må enda en miliard nedskrives.

Rec-aksjen er ned 3,8 prosent ved lunsjtider fredag, og handles til 1,27 kroner. Aksjen er omsatt for 23 millioner kroner.

company:rec

Økt diskonteringsrate
Selskapet melder fredag morgen at de har gjort "ytterligere evalueringer relatert til nedskrivningstest og identifisert behov for økt diskonteringsrate". Det betyr at forventet avkastning av kapitalen som er investert i selskapet er lavere enn de tidligere har vurdert dem til. Diskonteringsraten økes fra 9,2 til 10,6 prosent, og det fører til at Rec nå øker nedskrivingene med 1.102 millioner kroner sammenlignet med resultatet presentert i fjerde kvartal 2012 , melder TDN Finans.

Den økte diskonteringsraten reduserer utsatte skatteforpliktelser.

6,5 milliarder borte
Solmarkedet og Rec har lenge slitt med overkapasitet i markedet. Det har ført til et enormt kostnadspress og dermed også et voldsomt marginpress. Alle produsentene står overfor det samme presset, og produksjonskapasiteten er nå på vei ned.

Tilsammen har Rec nå tatt tap på 6,55 milliarder kroner i 2012.

Les også: Kritiserer «hypingen» av Rec (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.