Innsidetiltalte Fred A. Ingebrigtsens advokatkorps mener å sitte på avgjørende dokumentasjon på at en hittil ukjent person har begått straffbare brudd på verdipapirhandelloven. Mandag avsløres angivelig hemmeligheten for dommerne i Stavanger tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Ingebrigtsen er pekt ut som hovedmann bak kursmanipulasjon og innsidehandel i Acta, noe han selv benekter. Nå er også forsvarer Bjørn Stordrange blitt koblet inne i sivilsaken mot banken.

- Jeg har nettopp påtatt meg å prosedere saken for Ingebrigtsen og hans selskap fordi jeg mener denne saken vil avdekke at det ikke er Ingebrigtsen som har begått straffbare brudd på verdipapirhandelloven, sier Stordrange til DN.

Ingebrigtsen og kona krever 424 millioner kroner i erstatning fra Handelsbanken.

Mener tiltalen er ugyldig
Acta-gründerens forsvarer mener innsidetiltalen er så upresis på tid og sted for ugjerningene at den bør erklæres ugyldig.

- Jeg er forbauset over at statsadvokaten ikke har vært mer detaljert, men i vesentlig grad bygget på innstillingen fra politiet, sier han.

Statsadvokat Harald L. Grønlien, som har tatt ut tiltalen, mener den ikke skiller seg vesentlig fra lignende saker:

- Vi mener den oppfyller lovens vilkår, og den avviker ikke fra en form som er brukt i tidligere saker, sier han til DN.

Les også: Tiltalt for innsidehandel

Acta-gründer må punge ut (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.