Det skriver New York Times.

Bullard er president i Federal Reserve Bank of St. Louis. Advarselen hans kommer få dager etter at sentralbanksjef Ben Bernanke sa at Fed er klar for å stimulere økonomien ytterligere hvis det trengs.

Les: - Uvanlig usikre økonomiske utsikter

Dette får Bullard til å reagere.

I går offentliggjorde Fed Beige Book-rapporten, og her var det ikke mange lyspunkter. Den amerikanske økonomien vokser, men svært langsomt, var konklusjonen.

Ekspertene er enige om at denne utgaven av Beige Book var mindre optimistisk enn den forrige rapporten som ble publisert i juni.

- Nærmere nå
Sentralbankens politikk kan vikle den amerikanske økonomien inn i en Japan-lignende deflasjonsfelle i løpet av få år, mener James Bullard.

- USA er nærmere et utfall som i Japan i dag mer enn noensinne i nyere historie, mener Bullard.

- Uttalelsene hans er oppsiktsvekkende, mener Laurence H. Meyer, en tidligere Fed-guvernør.

- Bullard har tidligere vært et av de mest haukaktige medlemmene, men nå går han inn for at Fed skal dempe aggressiviteten.

Les også: - Neste krise blir tøffere å håndtere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.