Verdensbanken advarer mot et mulig sammenbrudd i eiendomsmarkedet i Kina på grunn av myndighetenes tiltak for å kjøle ned markedet.

Det påpekes at eiendomsmarkedet i landet utgjør en stor risiko for veksten, da et sjokk i dette markedet vil ha stor effekt på økonomien. Verdensbanken mener også at det er vanskelig å stabilisere eiendomsmarkedet.

I sin siste kvartalsrapport om kinesisk økonomi sier banken likevel at det er for tidlig å stanse innstrammingstiltakene fordi faren for økende inflasjon fortsatt er høy.

Kina venter ennå på effekten av økende råvarepriser på verdensmarkedet.

For annen gang på to måneder oppjusterer samtidig Verdensbanken vekstutsiktene i Kina i 2011 til 9,3 prosent – lavere enn de 10,3 prosentene vekst i fjor, men likevel høyere enn det som ble spådd for to måneder siden.

Det melder Bloomberg News torsdag.

Neste år ventes veksten å bli 8,7 prosent, mot tidligere ventet 8,5.

Inflasjonen estimeres til 5,0 prosent i 2011 (4,7).

Les også: Frykter Kina-krakk


<b>Frykter at ny finanskrise kan være underveis</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.