Kinas handelsminister Chen Deming advarte i helgen regjeringer mot å stoppe statlige hjelpetiltak til næringslivet.

- Det er stadig flere tegn til at den globale økonomien går i riktig retning, men det er fortsatt mye usikkerhet. Hvis land drar tilbake støttetiltakene, så vil verdensøkonomien stupe, sa Deming på en konferanse i Shanghai lørdag.

Uttalelsene til Deming kommer samtidig som ny statistikk offentliggjort igår fra den statskontrollerte bransjeorganisasjonen China Federation of Logistics and Purchasing viser at den kinesiske produksjonssektoren ekspanderte for den åttende måneden på rad i oktober.

Eksportavhengig
Kina hadde en økonomisk vekst på 8,9 prosent i tredje kvartal, den høyeste vekstraten blant verdens største økonomier. Kina er i stor grad avhengig av sin eksportindustri og dermed at andre land opprettholder kjøpekraften.

Også finanslegenden George Soros advarer om at verdens-økonomien kan «gå tom for krefter» og stå overfor en ny resesjon i 2010 eller 2011.

På konferansen i Shanghai sa dessuten Joseph Stiglitz, som er nobelprisvinner i økonomi, at det for verden som helhet er for tidlig å begynne tenke på å trekke tilbake støttetiltakene.

Stiglitz: - Ute av resesjonen? Ikke i nærheten!

Spår "Kina-syndrom" som vil ramme oss
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.