Vinneren av Nobels økonomipris i 2001, amerikaneren Joseph Stiglitz, stiller seg ikke bak dem som mener at USA nå i praksis er ute av resesjonen.

Les også: USA ute av resesjonen

I en tale under et økonomisk forum i Shanghai lørdag, gjorde han det klart at nedturen langt fra er over.

- Dersom man ser på hvorvidt det er arbeid å få og hvorvidt bedriftene klarer å selge varene sine, så er vi ikke i nærheten av slutten på resesjonen i USA, sa han ifølge Bloomberg News.

USAs arbeidsledighet har nå nådd 9,8 prosent av arbeidsstyrken, det høyeste tallet på 26 år.

Ny nedtur uansett?
Men det er ikke bare USA som bør forberede seg på tøffe tak fremover. Hele verdensøkonomien risikerer å gå på en ny smell, dersom man i nærmeste fremtid skulle la seg friste til å trekke tilbake stimulipakkene.

- Verden sett under ett, er det alt for tidlig å tenke på å avslutte stimulien nå, sa Stiglitz.

Flere, blant andre den kinesiske handelsministeren Chen Deming, gav uttrykk for tilsvarende syn.

Også i Norge er tilbaktrekningen av stimuli et hett tema: Dette kan bli Sigbjørn Johnsens største utfordring

Noen mener at verden kan komme til å oppleve en ny nedtur uansett. Fredag uttalte den søkkrike investoren George Soros at gjennoppbyggingen av økonomien etter den største nedturen på 70 år, kunne bli vanskelig.

- Tross stimulipakkene kan dampen komme til å gå ut av oppgangen. En ny resesjon kan derfor komme i 2010 eller 2011, sa Soros.

Les også: - Amerikanske aksjer er overvurdert

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.