Anne C. Kroepelien (47) var den eneste kvinnelige partneren og medeieren i Kyllingstad Kleveland Advokatfirma DA (KK Law) da hun ble bedt om å slutte fordi de andre partnerne mente hun jobbet for lite og tok for mye ferie, skriver Dagens Næringsliv.

- Det var et sjokk. Annenhver uke gikk jeg fra jobben kvart over fire for å hente barna, men jeg jobbet både i ferier, helger og kvelder, sier Kroepelien til DN.

Firmaet er leverandør av juridiske tjenester til store aktører innen olje- og offshoresektoren og har vært en pengemaskin de siste årene.

Nå havner saken i retten.

- Dette er en så utrolig trakassering av en partner. Jeg mener det er misbruk av maktposisjoner, og det er litt av grunnen til at jeg vil ta denne kampen. De skal ikke få holde på sånn. De tror at jeg ikke er tøff nok. Derfor truer de med dette. Jeg vil jo ikke være et sted der jeg ikke er ønsket, men de skal ikke kunne behandle meg på denne måten, sier Kroepelien til avisen.
(47).

Ulike virkeligheter
I et referat som DN har fått tilgang til, skrev ledende partner Per Kyllingstad (55) til Kroepelien ifjor høst at hennes arbeidsinnsats og måloppnåelse i firmaet ikke var som forventet.

Kyllingstad sier til DN at striden med Kroepelien er en personalsak og at firmaet ikke kommenterer slike saker i mediene.

– Forøvrig kjenner vi oss overhodet ikke igjen i Kroepeliens virkelighetsbeskrivelse, sier han til Dagens Næringsliv.

Kroepelien selv reagerte på kritikken i referatet og viste til at hun brukte hele arbeidskapasiteten sin på firmaet og prioriterte arbeidet høyt. Hun sier at hun har hatt syv uker ferie i året, ikke mer enn de andre partnerne i firmaet.

Kroepelien har tidligere vært direktør i Aker Solutions og Aker Maritime og har også jobbet i advokatfirmaene Wiersholm og BA-HR. Hun har nå begynt i ny jobb som partner i advokatfirmaet Mageli.

Les hele saken og alle kommentarer i Dagens Næringsliv onsdag.

Les også: Fikk sparken og mistet 21,5 millioner

<b>- Dette blir tidenes skattejakt i Norge</b>

<b>Supersterk svenskekrone</b>

<b>Verdens rikeste fotballmilliardærer</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.