11 personer omkom da et amerikansk Hercules-fly styrtet på flyplassen i Jalalabad i Afghanistan natt til fredag.

Ifølge en talsmann for det amerikanske forsvaret var seks av de omkomne militære besetningsmedlemmer. I tillegg var det fem passasjerer om bord, som alle var sivilt ansatte i et selskap som har kontrakt med den USA-ledede internasjonale styrken i Afghanistan.

Årsaken til flystyrten er ikke kjent, men det er ikke kommet noen rapporter om at flyet skal ha blitt beskutt i forkant av hendelsen.

Flyplassen i Jalalabad har flere ganger tidligere blitt angrepet av opprørere.

Flyet styrtet rundt midnatt lokal tid, natt til fredag. Hendelsen blir etterforsket.

Taliban hevder å ha skutt ned det amerikanske flyet i Afghanistan.

– Våre mujahedin-krigere har skutt ned et firemotors amerikansk fly i Jalalabad. 15 soldater fra den invaderende makten og et antall stråmenn ble drept, skriver Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid på Twitter.

Taliban er kjent for å overdrive i sin framstilling av kamphandlinger og å skryte på seg triumfer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeserviceselskap nedbemanner

«Jeg håper jeg får slakte dere alle sammen»

Utvalgte Statoil-ansatte kan søke sluttpakke

Se DNTV: Satser 50 millioner

Satser 50 millioner
Statoil og NTNU har inngått et samarbeid om et 50 millioner kroner samarbeid om forskning på fremtidens energiløsninger. Hør Rektor Gunnar Bovim og konsernsjef Eldar Sætre forklare hvorfor.
02:16
Publisert: