Heller ikke fredag ble det avgjort hvem som blir ny administrerende direktør ved sykehuset Ahus.

I stedet kunngjorde Helse Sør-Øst  at styret skal endres og at et nytt foretaksmøte skal drøfte saken på ny mandag     

Det har vært langvarig strid  om lederjobben  ved sykehuset. Tidligere direktør Hulda Gunnlagsdottir gikk på dagen i oktober i fjor. Siden har hennes viseadministrerende Stein Vaaler vært konstituert  jobben.

 

- Det har vært en svært utfordrende driftssituasjon ved Ahus over lang tid, og de siste fem månedene har sykehuset hatt midlertidig ledelse. Disse månedene har styret ved Ahus vært i prosess for å ansette en permanent ledelse ved sykehuset. Da jeg ble gjort kjent med at styret ved Ahus ikke kunne ansette administrerende direktør i sitt møte onsdag 26. mars, og at det samtidig hadde oppstått uklarheter knyttet til tilliten mellom sittende styre og konstituert administrerende direktør, ønsket jeg å orientere styret i Helse Sør-Øst om situasjonen og min bekymring, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Peder Olsen, i en pressemelding fredag.

Styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum, sier i pressemeldingen at han deler denne bekymringen.

- Selv om Ahus under konstituert ledelse de siste månedene har vist en positiv utvikling både med hensyn til ventetid og tilgjengelighet, fristbrudd og økonomiske resultater, er det nødvendig så raskt som mulig å sikre stabilitet og forutsigbarhet i den øverste ledelsen ved foretaket. Styret i Helse Sør-Øst har derfor i dag vedtatt å endre styresammensetningen ved Ahus, og nytt styre blir oppnevnt i foretaksmøte over helga, sier Oksum i meldingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.