I slutten av september ble det kjent at Akademikerne droppet DNB og inngikk avtale med Danske Bank og Storebrand om medlemstilbud på bank- og forsikring med virkning fra 1. januar 2015.

Byttet skjedde ifølge Akademikerne etter en omfattende anbudsrunde.

Medlemsmassen i de 13 foreningene utgjør til sammen 80.000 potensielle kunder og et utlånsvolum på nesten 80 milliarder kroner.

Byttet skal ha utløst sjokkbølger internt i DNB, skriver Finansavisen.

Nå bruker banken alle «triks i boken» for å beholde sine kunder fra Akademikerne.

Finansavisen har snakket med flere medlemmer i Akademikerne som de siste ukene er blitt tilbudt boliglånsrente helt ned mot tre prosent samt medlemskap i fordelsprogrammet Saga. Beste «offisielle» rente til medlemmer av Akademikerne i dag er 3,25 prosent, ifølge Finansportalen.

- Stygg

Mange medlemmer skal også ha blitt anbefalt fra DNB-ansatte om å droppe sitt fagforeningsmedlemskap og spare kontingenten når de nå kan få like gode betingelser uten å være medlem.

- Den synes vi er stygg, sier Otto Kristiansen i Akademikerne til Finansavisen.

Han mener DNB opptrer illojalt, blant annet fordi porteføljen banken har bygget opp med Akademikerne-medlemmer nettopp er et resultat av fagforeningsmedlemskap.

Ifølge informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB har banken en "ryddig dialog" med Akademikerne.

- Vi har gjennom 2014 relansert vårt Saga-program til kunder som har en god og ordnet privatøkonomi, og det er nødvendigvis en del overlapp med Akademiker-medlemmer i dette segmentet. Vi mener det er til kundenes beste at det er konkurranse om dem – det er også tilbakemeldingen vi får fra kundene direkte, sier Westerveld. 

Han mener at Akademikerne gjennom avtalen med DNB har hatt en av de beste boliglånsrentene i markedet over mange år:

- At de nivåene vi nå ser i enkelttilfeller er lavere enn tidligere, har å gjøre med at det generelle rentenivået er historisk lavt.

Tøff konkurranse

Etter at Danske Bank vant avtalen med Akademikerne i høst, lovet banken kamp om kundene.

Banken ville garantere de beste kundene lavest rente og varsler «bikkjeslagsmål» om boliglån.

– Vi innfører en prisgaranti så kunden alltid er sikret å få bedre pris enn markedsrente på boliglån, sa norgessjef Tone Lunde Bakker til DN etter at avtalen var i boks.

 

Les også: Lover kamp om lånekunder

 
Akademikerne dropper DNB

- Du skal binde renten lenge


- Jeg har ikke sett noen nordmenn som har blitt rike av å spare på konto  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.