Kjell Inge Røkke hyller sønnen Kristian Monsen Røkke og hans innsats for å snu Aker Philadelphia-verftet, i sitt årlige aksjonærbrev.

Fikk og tok utfordringen

31 år gammel fikk Kristian Røkke Monsen muligheten av styret ved verftet å overta ledelsen i mars 2011, påpeker far Røkke.

- Jeg sa den gangen: If you can make it there, I’m sure you can make it anywhere, sier han.

Kristian Monsen Røkke har hatt stor suksess med verftet som lå med brukket rygg da han overtok.

Verftets vilje og evne til å ta risiko ved å bygge skip på spekulasjon har betalt seg i takt med bedre markeder. Det har også økt selskapets verdier med syv-gangen det siste året.

Les også: Røkke jr. (30) har nøkkelen til USA-suksess

- Kristian har bestått svenneprøven med glans. Veftet har gjennomført en vellykket snuoperasjon, og er nå godt posisjonert for videre vekst, sier Røkke.

Arbeidende styreleder Kristian Monsen Røkke i Aker Philadelphia-verftet.
Arbeidende styreleder Kristian Monsen Røkke i Aker Philadelphia-verftet. (Foto: Ørjan F. Ellingvåg)

Stolt far

Far Røkke er også mektig stolt over at sønnen i disse dager fullfører en MBA ved et av USAs mest prestisjetunge universiteter, Pennsylvania University.

- Kristian er den første i vår familie med utdannelse fra et universitet i «Ivy League». Når han 17. mai får MBA-vitnemålet fra The Wharton School, vil jeg være til stede på Pennsylvania University. Det gjør en ordblind og uutdannet skoletaper og fisker, som flyttet til USA i 1980, stolt, sier Røkke.

Det er allerede kjent at Kristian Monsen Røkke i løpet av året går av som toppsjef ved verftet for en ny, hittil ukjent rolle i Aker-konsernet.

Les også: Monsen Røkke får ny rolle i Aker-systemet

- Kristian går nå over i en ny rolle som arbeidende styreleder i Aker Philadelphia Shipyard, og nye oppgaver vil vente i Aker og Aker-eide selskaper hvis han vil, sier Kjell Inge Røkke.

Les også:
Røkke-verft casher inn på salg av skipsandeler
Varsler verftsutbytte dnPlus
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.