Aker Solutions har sikret en intensjonsavtale med Statoil verdt 900 millioner kroner for tilknytning av det kommende Gudrun-feltet til Sleipner feltet. Sleipner feltet er et stort gassknutepunkt for en rekke felt.

Gudrun-feltet er et nytt felt som ligger 55 kilometer nord for Sleipner, og vanndybden i området er 110 meter. Feltet inneholder både olje og gass. Gudrun-feltet skal byggs ut med en bunnfaste plattformen som skal ha sju produksjonsbrønner og knyttes til eksisterende infrastruktur på Sleipner og til prosessanlegget på Kårstø i Rogaland.

Avtalen vil innæbære oppdrag med ingeniørtjenester, innkjøp, prosjektering og installasjon for Aker Solutions. Selve kontrakten er ventet å bli formalisert innen de kommende ukene, melder selskapet.

Les også: Milliardordre til Aker Solutions
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.