Aker Solutions fjerner en storkontrakt med Transcanada Corporation verdt 400 millioner kanadiske dollar, tilsvarende 2.364 millioner kroner, fra ordrereserven.

Det opplyser selskapet i en melding før børsåpning mandag morgen.

Aker Solutions AKSO faller 2,3 prosent på Oslo Børs like etter åpning mandag.

Ifølge meldingen har Aker Solutions fått beskjed fra de lokale myndighetene om at de ikke ønsker å fortsette med byggingen av gasskraftverket i Oakville i Ontario.

Kontrakten ble opprinnelig inngått i november 2009. Etter planen skulle Aker Constructions Canada Ltd. samarbeide med HDR Corporation og Transcanada om teknisk forarbeid, anskaffelser og bygging av kraftverket.

Etter planen skulle Transcanada bygge, eie og drive kraftverket på 900 megawatt. Selskapet hadde en 20 års leveranseavtale med myndighetene i Ontario.

Transcanada ventet opprinnelig investeringer på rundt 1,2 milliarder kanadiske dollar knyttet til gasskraftverket.

Les mer: Milliardkontrakt til Aker Solutions

Forsvinner i fjerde kvartal
Kontrakten vil bli tatt ut av Aker Solutions' ordrereserve fra og med fjerde kvartal 2010, opplyser selskapet i meldingen.

Da Aker Solutions la frem skuffende resultattall for årets tredje kvartal, valgte selskapet selv å fokusere på ordreboken.

Ved utgangen av kvartalet var den på 58,5 milliarder kroner, mot forventet 58,1 milliarder kroner.

- Ordreboken er på et tilfredstillende nivå. Vi har sikret noen veldig viktige nye kontrakter i løpet av kvartalet. Vi har hatt vekst i eksisterende kontrakter og aktiviteten er høy. Alle forretningsområder er travle i arbeidet for å hente inn i nye kontrakter, men vi opplever at en del kontrakttildelinger blir utsatt, sa fungerende konsernsjef Øyvind Eriksen i pressemeldingen i forbindelse med resultatfremleggelsen 22. oktober.

I tredje kvartal var ordreinngangen på 11,9 milliarder kroner, mot ventet 9,27 milliarder kroner.

Les mer: Aker Solutions skuffer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.