Aker Solutions varsler inntil 900 nye oppsigelser og nedleggelse av MMO-virksomheten i Sandnessjøen og Tromsø. MMO er enhetene for vedlikehold, modifikasjoner og operasjon.

- Omtrent halvparten må forvente å bli sagt opp i løpet av de nærmeste ukene, så er det avgjørende hva slags kontrakter vi får fremover, sier Atle Teigland, konserntillitsvalgt i Aker Solutions.  

Han er klar på at det blir en tøff og spennende vår, der hver ny vunnet eller tapt kontrakt vil få konsekvenser for hvor mange som fremdeles har jobb.

- Det blir et bikkjeslagsmål om hver eneste bit, sier han.

Les også: Opptil 900 stillinger ryker i Aker Solutions

Det mest bruktale

Teigland sier det nå gjøres veldig mye for å komme i en bedre posisjon.

- Folk er motivert for å gå inn og gjøre det de kan for å få nye kontrakter, men nedstengingene av lokasjonene ute i distriktene er det mest brutale og skaper frustrasjon. Det gjør at du sitter med en klump i magen, og det er vanskelig å distansere deg fra det som ligger bak tallene, sier han.

I Sandnessjøen stenges anlegget i første gang for tre år.

- Dette er svært dramatisk for lokalsamfunnet, sier han.

Bak tallene

Teigland sier prosessen sliter på alle, men har tydelig vondt av de som rammes direkte.

- Det er lett å snakke om tall i store selskaper som vårt, men hver av dem er en person med familie og forpliktelser, som kan ha store vanskeligheter med å finne en ny jobb nå. Det er det som er det brutale.

Han sier selskapet nå blir presset hardt og må gjøre tøffe tiltak for å få ned kostnadene. Og det er ikke sikkert det er over med dette.

- Får vi ikke de kontraktene som ligger foran oss, så blir det ytterligere dramatikk. Det er slettes ingen garanti for at dette er slutten.

Les også: Opptil 900 stillinger ryker i Aker Solutions

Blokkerer for konkurrentene dnPlus  (+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.