Ytterligere 600 personer mister jobben i oljeserviceselskapet Aker Solutions. Nedbemanningen skal skje innenfor forretningsområdet subsea, melder Offshore.no.

– Dette er tøffe, men nødvendige tiltak for å styrke vår konkurranseevne i en utfordrende tid for vår industri, sier Aker Solutions' Norge-sjef Harald Kongelf i en pressemelding fra selskapet.

Ifølge Offshore.no er det innen forretningsområdet subsea nedbemanningen finner sted. I dette området reduserte Aker Solutions kapasiteten med 1.000 stillinger i fjor, halvparten i Norge.

Selskapet har omtrent 15.000 ansatte i 20 land. 7.000 av disse er i subsea-området, og 2.500 av de subsea-ansatte er i Norge.

Aker Solutions leverer tjenester og produkter til oljeselskapene. Forretningsområdene er undervannsløsninger, modifikasjon og vedlikehold og engineering, design av feltutbygginger.

Største eier er Aker, Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap, som direkte og indirekte eier 34 prosent.

Les også:
Helseutgiftene tilsvarer 60.000 kroner per nordmann  

300.000 tåler ikke høyere boligrente

Rogalendinger sliter med boliglånet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: