De siste 12 månedene har 9.117 kunder fått innvilget avdragsfrihet på boliglånet for en periode, forteller kommunikasjonsdirektør Thor Christian Haugland i SpareBank1 SR-Bank til Dagsavisen. Han sier mange raskt kommer tilbake i en situasjon hvor de er i stand til å betjene lånet på normalt vis.

Regiondirektør Gaute Thise Jacobsen har et klart råd til alle som kjenner at det er vanskelig å få økonomien til å gå i hop:

– Søk hjelp før det er for sent. Vær ærlig overfor venner – det er helt greit å ikke være med på alt, sier han. Thise Jacobsen sier henvendelsene til banken har endret seg den siste tiden.

Tøffe samtaler

– Nå er det andre typer samtaler. Folk har gjerne hatt svært god lønn og lagt seg til et høyt forbruk. Så mister de jobben og trenger hjelp til å styre forbruket. Hva er helt nødvendig? Hva er kjekt? Hva er rett og slett ødeleggende? Slike samtaler kan være tøffe.

Også på Nordvestlandet merker bankkonsernet at flere søker om utsettelse på avdragene, mens fra Bergen melder Sparebanken Vest om en annen situasjon.

– Mot alle odds er antallet som ber om avdragsfrihet nedadgående, sier informasjonssjef Lars Ove Breivik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kuppet bolig med sluttpakke

 
300.000 tåler ikke høyere boligrente  

 
Her har boligprisene falt 7,4 prosent  

Normalt ville denne boligen blitt solgt «etter en visning eller to»

 
Her står studentboliger tomme for første gang på ti år

Følg markedene på DN Investor