Kjell Inge Røkke er styremedlem i Aker Solutions, et av de viktigste selskapene der Aker er storeier.

Dette er et styre der de aller fleste medlemmene pliktoppfyllende stiller til nesten hvert møte, viser årsrapporten. Av syv styremedlemmer har ingen mer enn ett fravær på de siste 14 møtene, hvorav 11 i 2015, og resten i siste del av 2014. Det fremgår av selskapets årsrapport.

For det åttende styremedlemmet er forholdet motsatt. Kjell Inge Røkke var fraværende på 13 møter og stilte kun på ett.

Av forskejllige grunner

- Kjell Inge Røkke er en aktiv eier i Aker, og han følger tett utviklingen i de Aker-eide selskapene. Av forskjellige grunner har han meldt forfall til styremøter i Aker Solutions, men han er sterkt engasjert i selskapets utvikling. Aker Solutions er en av Akers største og viktigste investeringer, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker.

Røkke eier to tredjedeler av aksjene i Aker ASA, som er den dominerende eieren i Aker Solutions.

- 1 av 14 er en dårlig oppmøteprosent?

- Ja, det er en lav prosent for fysisk fremmøte , men det er ikke  et uttrykk for at han ikke er interessert i selskapet. Røkkes engasjement for Aker Solutions er stort. Akers konsernsjef Øyvind Eriksen er styreleder i Aker Solutions. Røkke, Eriksen og Akers investeringsteam bruker i sum mye tid og oppmerksomhet på Aker Solutions.

Storeier på børsen

Kigan forteller at Røkke blant annet deltar i Akers gjennomganger av Aker Solutions.

Aker er største eier i åtte børsnoterte selskaper, opplyser Kigen. Det er Aker Solutions, Akastor, Det norske oljeselskap, Kværner, Ocean Yield, Havfisk American Shipping Company og Philly Shipyard.

Røkke mottok 340.000 kroner for jobbens om styremedlem i Aker Solutions i 2015. De andre medlemmene fikk fra 170.000 til 415.000, mens styreformann Øyvind Eriksen mottok 600.000 kroner og nestleder Anne Drinkwater fikk 515.000 kroner.

Les også:

Shell-topp valgt inn i Statoil-styret

Utsetter flypassasjeravgiften til juni  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.