Mange småsparere har erfart at store gevinster i aksjemarkedet raskt kan snu til like store tap.

Hvor raskt en investering kan snu fra selvsikkert håp om rikdom til fortvilelse og økonomisk katastrofe fikk en fersk daytrader i USA merke nylig.

Joe Campbell (32) hadde funnet frem til det lille farmasiselskapet Kalobios Pharma som var uten inntekter, og som han dermed trodde var den perfekte shorte-kandidaten.

Aksjekursen var to dollar, mens Campbell mente aksjen ikke kunne være verdt mer enn en dollar. Han satset dermed forrige uke 37.000 dollar på kursfall i selskapet, skriver money.cnn.com.

Tre ganger verre enn fryktet

Det som imidlertid hendte etter Campbells håpefulle investering var at den kontroversielle tidligere hedgefondforvalteren Martin Shkreli kjøpte halvparten av aksjene i selskapet, som medførte at aksjekursen gikk som en rakett fra to til 16 dollar.

Da en kamerat av Campbell som kjente til investeringen hans ringte ham om morgenen for å spørre om hvordan han hadde det, sa Campbell ifølge money.cnn.com at hjertet stoppet, og at han fryktet at hele investeringen på 37.000 dollar (320.000 kroner) var tapt.

Det stemte for så vidt, men i tillegg til at hele investeringen var gått opp i røyk var shortposisjonen nå hele 106.445 dollar i minus, slik at han skyldte nettmegleren Etrade nesten én million kroner.

Nå søker en desperat Campbell økonomisk støtte på internettsiden GoFundMe, der han så langt skal ha fått inn rundt 5.000 dollar.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Daytrader tjente 280 millioner på børspanikken