Riggselskapet Seadrill, der John Fredriksen kontrollerer 25 prosent, overbeviser med sitt annenkvartalsresultat. Kursen steg igår ettermiddag 0,9 prosent og selskapets markedsverdi var på sitt høyeste nivå noensinne.

- Vi er svært fornøyd. Vi er gode både på operasjoner og vi er inne i et enormt godt marked. Det er summen som gjør at Seadrill gjør det så bra, sier Alf C. Thorkildsen, konsernsjef i Seadrill til Dagens Næringsliv.

Les om kvartalstallene her: Sterkt resultat fra Seadrill

Selskapet har passert Transocean som verdens største riggselskap, og har på rekordtid blitt Oslo Børs’ tredje største selskap, kun slått av oljegiganten Statoil og telegiganten Telenor. Samtidig har Seadrill 18 rigger til bygging, til en verdi av 35 milliarder kroner.

Og med gårsdagens utbytte har selskapet utbetalt totalt 27 milliarder kroner til aksjonærene. Det er like mye som selskapet har hentet i kapital siden oppstarten.

Konsernsjefen venter at trenden vil vedvare.

- Vi er i runde to av tidenes beste syklus. Vi hadde en fantastisk syklus i 2006 til 2007, men nå ser vi tegn til tilsvarende syklus og denne vil vare lengre, sier Thorkildsen.

- Markedet vil være veldig sterkt de neste årene. I 2013 er alle rigger utsolgt, legger han til.

For noen uker siden skrev DN.no om det brennhete riggmarkedet, der blant annet analytiker Martin Huseby Karlsen i DNB sa at det nesten ikke er ledige rigger i ultra dypvannsmarkedet i 2013. Han pekte i tillegg på at barrierene for å komme seg inn på riggmarkedet er mye høyere nå enn i forrige boom, spesielt på grunn av den fortsatt utfordrende finansieringssituasjonen for nye spillere.

Dermed blir oppsiden enda større for selskapene som allerede er inne.

Les også: - Oljeselskapene er desperate (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.