- Rent vrøvl, sier Vik i retten.

Frontene hardner til i rettssaken der Alexander Vik (58) forsøker å overbevise en dommer hos High Court of Justice i London om at Deutsche Bank skylder ham åtte milliarder dollar, skriver Dagens Næringsliv.

Etter å ha blitt beskrevet som en løgner av Deutsche Banks advokat torsdag, var det en forbannet Vik som forsøkte å slå tilbake mot bankens påstander. Deutsche Bank mener finansmannen Klaus Said holdt Vik informert om de spekulative veddemålene Said inngikk med de 35 millionene Said skulle investere for Vik.

Disse veddemålene genererte et tap på over 700 millioner dollar, og striden mellom Vik og Deutche bank står om hvem som var ansvarlige for at Said kunne gjøre investeringene og generere tapene.

Les også: Alexander Viks forvalter brente av én milliard på en valutahandel.

Said ble hyret inn av Vik som forvalter i 2006, og i en e-post fra juli 2007 omtaler Said en såkalt "reverse knockout" i euro og norske kroner.

- Jeg vet ikke hva en "reverse knockout" er, og har ingen erindring av å ha snakket med ham om dette, sa Vik, som fastholdt at han heller ikke trengte gjøre det, fordi Deutsche Bank hadde lovet å følge med på Saids handler.

Deutsche Banks problem er at de unnlot å risikovurdere Saids risikable handler, som var så avanserte at de ikke lot seg risikoberegne med bankens vanlige dataprogrammer. En bankansatt beskrev veddemålene som "sexy, gærne handler", en annen som "å kjøpe 19 atomstridshoder med lunten klar til å gå av".

Deutsche bank mener på sin side at Vik fortsatt skylder 250 millioner dollar. Saken fortsetter mandag.

Les mer: - Jeg er ikke mer enn en god amatør

- Jeg var fullstendig knust (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.