Fagforeningene har tatt initiativ til streiken i protest mot pensjonsreformer som inngår i landets tredje økonomiske redningspakke.

Hellas statsminister Alexis Tsipras. Foto:
Hellas statsminister Alexis Tsipras. Foto: (Foto: Reuters)

Den venstreorienterte regjeringen prøver å reformere Hellas' pensjonssystem ved å øke skatten for å unngå pensjonskutt, men kritikere mener reformen vil føre til at mange vil miste to tredjedeler av sine inntekter som vil gå til bidrag og avgifter.

Endringsforslaget møtt kraftig motstand og har samlet alle yrkesgrupper, inkludert bønder, kunstnere, drosjesjåfører, advokater, leger, ingeniører og sjøfolk. Politibemanningen er styrket i Athen i forkant av planlagte demonstrasjoner.

Torsdagens generalstreik er den største markeringen koalisjonsregjeringen til statsminister Alexis Tsipras har møtt siden han først kom til makten for ett år siden.

Streiken skjer samtidig som regjeringen forhandler med Hellas 'internasjonale långivere, som vendte tilbake til Athen denne uken for å se på fremgangen i landets låneforpliktelser. Hotellet de bor på under sitt opphold i den greske hovedstaden er tungt bevoktet av politiet.

Les også:

Asia i dag: Starter nedtelling til kinesisk bankkrise

Miljøorganisasjoner:– Oljefondet vil spare på å bli grønnere

Jury: – Apple må betale milliarder for patentbrudd

SE DNtv: Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble
Den britiske astronauten Tim Peake er stasjonert på Den internasjonale romstasjonen ISS. Tirsdag stilte han opp på en direktesending som ble overført til nesten 300 000 skolebarn i Storbritannia.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.