Krechba-anlegget ved In Salah i Algerie ble angrepet i 06-tiden fredag morgen. Statoil opplyser fredag ettermiddag at situasjonen nå er rolig rundt anlegget.

«Det er ikke rapportert om noen personskader som følge av angrepet», skriver Statoil i en melding.

«Informasjonen vi nå sitter på, tilsier at angrepet ble gjennomført ved hjelp av et kjøretøy og et mobilt våpen som avfyrte eksplosiver mot anlegget. Angriperne forlot deretter området. Det er konstatert tre nedslag ved anlegget», opplyser selskapet videre.

«Det algeriske militæret rapporteres å ha kontroll over området. Statoils beredskapsorganisasjon er demobilisert, men Joint Venturet og partnerne fortsetter å følge situasjonen i samarbeid med relevante myndigheter», skriver Statoil i meldingen.

Totalt befant det seg i overkant av 600 ansatte ved anlegget. Tre av dem er ansatt i Statoil. Statoil har vært tilstede i Algerie i flere tiår, og opererer gassanleggene i et samarbeid med BP og det algirske statsoljeselskapet.

BP er operatør ved anlegget ved In Saleh.

«Alle ansatte ved anlegget er uskadd, og de tre Statoils ansatte er i trygghet inne på anlegget. Det er ikke foretatt eller planlagt evakuering fra dette eller andre anlegg i Algerie», skriver Statoil.

Angrepet kommer tre år etter det fatale terrorangrepet på gassanlegget In Amenas i samme land, da fem Statoil-ansatte ble drept.

«Statoil har sikkerheten til sine ansatte som førsteprioritet. Etter angrepet på In Amenas i 2013 er sikkerheten rundt anlegg i Algerie styrket vesentlig, og ordinære operasjoner ble gjenopptatt i løpet av 2014. Statoil vil, i tråd med våre rutiner, foreta en gjennomgang av angrepet, og sammen med partnerne vurdere behov for ytterligere sikkerhetstiltak ved anleggene i Algerie som en løpende del av virksomheten», skriver Statoil i meldingen fredag ettermiddag.

Les også på DN.no:

Kjos inn i Morgan Kane-selskap

Orkla selger seg ut av svensk selskap

Har du fått med deg denne?

 

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.