Amazon avduket i dag sitt nye våpen i kampen om ebokmarkedet.

Kindle Unlimited skal gi brukerne fri tilgang på over 600.000 titler for 10 dollar i måneden.

Lekasje tidligere i uken

Avsløringen var ikke helt uventet, etter at Amazon for noen dager siden lanserte testsider for Kindle Unlimited. Sidene ble raskt tatt ned igjen, men ikke uten at det ble snappet opp av flere nettsteder.

Tjenester som Oyster, Scribd og Entitle tilbyr allerede lignende abonentstjenester, men Kindle Unlimited får en større katalog enn samtlige.

Kan forverre forholdet til forlagene

Samtidig må Amazon klare seg uten store deler av bøkene de selger gjennom sine egne nettsider. Flere av de største forlagene ser med stor skepsis på Amazons fremferd på ebokmarkedet, og ønsker derfor ikke å tilby sine titler via tjenesten.

Apple og fem av de største forlagene i USA ble i juli dømt for å ha drevet prisfiksing på ebøker som et ledd i kampen mot Amazon, og står nå overfor gigantbøter. En siste omdreining i historien om en kamp som har vart i årevis.

Amazon har på sin side blitt beskyldt for å forsinke bøker fra enkelte forlag, fjerne kjøp-knappen fra bøkene til forlag som har ønsket å ta mer betalt og å endre sine anbefalinger på Amazon.com som en bevisst strategi i konflikten, ifølge Time.

Bygd etter Amazon Prime Video

I brukergrensesnitt skal tjenesten minne mye om Amazons versjon av Netflix, Amazon Prime Video, som ikke har fotfeste i Europa, men kjemper en innbitt kamp med Netflix om markedsandelene i USA.

Gjennom Amazons Whispersync-program, kan brukerne også sømløst veksle mellom lyd og tekst.

Foreløpig skal tjenesten inneholde 2000 lydbøker, men Amazon frister også med et tremåneders Audible-abonement på kjøpet. Audible har en katalog på mer enn 150.000 lydbøker.

Til Norge i høst?

Tjenesten er foreløpig bare tilgjengelig i USA, men Amazon opplyser at de har planer om å ekspandere til andre land innen kort tid.

Ifølge The Digital Reader skal tjenesten lansere i Frankrike i september eller oktober, som kan bety en verdensomspennende lansering i høst.

Les også:

Sin egen forlegger(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.